KS 20 Kunstnernes Sommerudstilling

17-06-2020, 12:29 - Janusbygningen

Forfatter: Tistrup Mediehus-Pia

Indslag med Anne Grethe Sværke - Leder af Janus, Vestjyllands Kunstmuseum.

Lørdag den 20. juni kl. 14 slås dørene op til KS 20, nummer 48 i rækken af censurerede udstillinger i Tistrup. Den årlige sommer-kunstbegivenhed, der gør Tistrup til stedet, hvor publikum kan få et indblik i nutidens måde at tænke kunst på – og måske blive udfordret i sin opfattelse af, hvad kunst er.
Kunstnernes Sommerudstilling (KS) er en af de få censurerede udstillinger i Danmark, der har formået at blive anerkendt og accepteret som pointgivende til BKF (Billedkunstnernes Forbund).
Som censureret udstilling er KS i JANUS i godt selskab med bl.a. Forårsudstillingen på Charlottenborg og Kunstnernes Påskeudstilling i Århus.

KS i Tistrup har siden 1973 hørt til de væsentligste udstillinger i Danmark og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere. Hvert år indsendes mere end 1.000 værker til censurering. Heraf bliver et mindre antal værker (fra omkring 50-100) antaget og efterfølgende udstillet i JANUS.
Udstillingen plejer at byde på en mangfoldighed af kunstneriske udtryksformer som maleri, skulptur, grafik, keramik, tekstilkunst, installationer, video m.m.

Vurdering: Censorerne er anerkendte kunstnere, som vælges af tidligere deltagere på KS. Værkerne er i år vurderet af Anneline Schjødt Pedersen, Anne Marie Ploug, Hartmut Stockter, Jasper Sebastian Stürup og Frodo Mikkelsen.
I løbet af udstillingsperioden er der forskellige arrangementer som Artists Talks og rundvisninger.

I kan glæde jer til at se farverig, vild, eftertænksom, poetisk og provokerende samtidskunst.

Åbningstider: tirsdag – søndag kl. 11-16, mandag lukket